Rengeteg pénzt meg lehet spórolni napelemrendszer telepítésével

Ahogy arról már korábban írtam Nektek, a pénzügyek szerepe igencsak meghatározó a mindennapjainkban. Hiszen miért költenénk többet olyanra, amit megkaphatunk kevesebbért is. Kis körültekintéssel és a pénzügyek előre tervezésével rengeteget lehet spórolni, melyeket aztán lekötésekbe, betéti számlákba fektethetünk.

Sok olyan dolog van, amire nem szívesen ad ki pénz az ember. Ezek közül is a legtöbben a közüzemi számlákat utáljuk a leginkább. Szerencsére ezek összege is jól lefaragható, ha utánanézünk a technikai újításoknak. Tudtad például, hogy napelemrendszer segítségével a villanyszámla összegének például búcsút lehet mondani?

A https://napelempalyazatok.hu/ segítségével profi napalemrendszerre tehetsz szert, melynek költségei 8-10 éven belül megtérülnek. Így ezt követően tulajdonképpen magadnak termeled az áramot, nulla forintért. A megtérülési időt követően még hosszú évekig-évtizedekig lesz a szolgálatodra a kiépített napelem. A legjobb pedig, hogy mindezt most kedvezményes pályázati feltételek mellett intézheted el.

A https://napelempalyazatok.hu/ a legfrissebb pályázati lehetőségekkel szolgál, melyek most magánszemélyek és vállalkozások számára is elérhetőek. Nézzük, melyek most ezek! A EKOP-5.2.1-17 0%-os MFB hitelt 500.000 Ft-tól 5.000.000 FT-ig lehet igénybe venni. Magánszemélyeknek és napelemrendszer telepítésére, napkollektorok beszerzésére, hőszivattyú kiépítésére, nyílászáró cserére, a falak szigetelésére és fűtéskorszerűsítésre használható fel. Tehát lényegében bármire, amitől egy lakás energiatakarékosabban működik majd. A pályázat elnyerésének feltétele, hogy az igénylő rendelkezzen 10% önerővel és maximum 20 éves futamidőre veheti fel a hitel összegét.

https://napelempalyazatok.hu/
https://napelempalyazatok.hu/

A vállalkozásokról sem feledkezett el az állam, számukra is vannak ugyanis lehetőségek, ha napelemrendszer kiépítésében gondolkodnak. A https://napelempalyazatok.hu/ által közöltek szerint a cégek a „Vállalkozások megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztéseinek támogatása a közép-magyarországi régióban kombinált hiteltermékkel” elnevezésű projektre pályázhatnak. Ez – ahogy a neve is mutatja – támogatás és hitel kombinációja. mindkettő határértékei 1,5 és 50 millió Ft között mozognak. A cél a lakossági pályázatéhoz hasonló, vagyis az épületek felújítása energiagazdálkodási szempontból.

Akár pályázati összegek felhasználásával, akár pedig teljes mértékben saját erőből kívánja valaki a napelemrendszer bevezetését, fontos, hogy megfelelő ismeretekkel rendelkező szakértőgárdát találjon a felmérésre, a tervezésre és a kivitelezésre is. A https://napelempalyazatok.hu/ csapata ezt az összetett feladatkört egymaga képes elvégezni. Hisznek abban, hogy a pontos munka nem valósulhat meg annak a helynek az ismerete nélkül, ahová a napelemek kerülni fognak. Így első körben egy helyszíni felmérés keretében ismerkednek meg a ház adottságaival, annak környezetével, valamint a lakók igényeivel is. A teljes körű felmérés alkalmával megnézik, milyen a ház tájolása, a tetők dőlésszöge, az esetleges árnyékoltság mértéke például fák, épületek vagy egyéb tereptárgyak által, valamint azt is, hogy a tetőszerkezet egyáltalán elbírná-e a napelemek súlyát és hogy hol helyezkednek el az elektromos rákötési pontok. Hiszen nem pihekönnyű darabokról van szó. Kikérdezik továbbá a házban élőket, hogy mennyi áramot fogyasztanak, mely napszakban, stb. Hiszen ez is nagyban meghatározza a napelemek telepítésének körülményeit.

Ezt követően készülnek el a tervek, és bármily meglepő, a komplett megvalósítás, vagyis a napelemek és az inverter felszerelése csupán egy napot vesz igénybe. Azonban a hivatalos ügyintézés jóval több ideig, akár egy hónapig is tarthat.

Napelemrendszerrel tehát nemcsak a környezeted óvhatod, de a pénztárcádat is. Miért költenél túl sokat az áramszámlára, ha akár teljesen k is lőheted a fizetni valók listájáról?! Kis utánajárással és pénzügyi tudatossággal máris több marad a zsebedben.