Pénzügyi szempontból is jó döntés lehet a székhelyszolgáltatás

Szeretem a pénzügyeimet tudatosan kezelni. Ebbe nem csak a spórolás tartozik bele, hanem az is, hogy néha megéri egy kicsit több pénz kiadni annak érdekében, hogy az életünk könnyebb legyen. Sokszor a cégalapítás menete nem egyszerű dolog, de ebben a segítségemre volt a szekhelyszolgaltatas24.hu. Ugyanis ők egy olyan vállalkozás, akik induló vállalatok alapítóinak segítenek az életük könnyebbé tételében. Én is igénybe vettem a szolgáltatásaikat, amikor még nem nagyon ismertem a cégalapítás menetét. Hiszen nagyjából a sötétben tapogatóztam, úgyhogy biztosra akartam menni. De milyen jól is tettem!

Én Újlengyelen vettem igénybe a székhelyszolgáltatást. Ez egy olyan település Pest megyében, ahol nem kell fizetni iparűzési adót. Ezen okból kifolyólag számos cég erre a településre tette a székhelyét. A székhelyszolgáltatás nagy előnye, hogy az embernek nem kell adminisztrációt fenntartania, hiszen minden fontos papírmunkát elvégez nekünk a székhelyszolgáltató. Így ez pénzügyi szempontból sem utolsó dolog. Továbbá kezelik a leveleinket, bejövő postánkat is. Ez magába foglalja egyrészt a postára járást helyettünk, és a levelek kikézbesítését. Ez utóbbit egyrészt szkennelik, majd elküldik nekünk elektronikusan és postai úton is, így biztos nem veszik el semmi.

Mindezek előtt meg kell fontolni, hogy van – e a cégünknek másik telephelye vagy fióktelepe, illetve hogy mennyi az iparűzési adónk. Ha ezeket végiggondoltuk jól, és a válasz a székhelyszolgáltatás felé billen, én mindenkit csak bátorítani tudok, hogy vágjon bele. Hiszen ez pénzügyileg egy okos döntés végső soron.