Gazdaságos nyáridézés a balatonpro.hu segítségével

Nektek mi volt az idei nyár legszebb élménye? Voltatok valamerre? Egyáltalán tudtatok volna menni bármerre? Maradt rávaló az elmúlt időszak után? Nekünk óriási szerencsénk volt, mert rátaláltunk egy olyan oldalra, ahol nagyon jó áron lehetett belföldi élményeket foglalni, ráadásul csupa-csupa olyat, amit nem csinál mindenki. Hogy mik ezek a nemmindennapi programok? Hát mindnek köze van a vízhez, a Balatonhoz és a vitorlázáshoz. Számomra a balatonpro.hu az, ami összeköti ezeket a dolgokat.

A balatonpro.hu volt az az oldal, aminek a rábukkanásának elképesztően örültem – utólag. Mert hogy először azt gondoltam, hogy igazból félek a vitorlázástól és nem nekem való ez az egész. De külföldre nem tudtunk utazni, mert a pénzügyi helyzetünk most nem tette lehetővé. Viszont itthon mindenképpen szerettünk volna valami olyan élményre szert tenni, ami kilóg a sorból – persze abszolút a jó értelemben véve. Na hát ez, ez aztán tényleg kilógott a sorból!

A BalatonPro weboldalára ha rátévedtek, akkor nem kell sokáig keresgélni, hogy szembe jöjjön a teljes kínálatuk. Egy balatoni, tulajdonképpen siófoki cégről van szó, aminek vannak vitorlásaik a siófoki kikötőben és ezeket lehet kibérelni és minden más izgalmas programra vagy eseményre igénybe venni. Amiért pedig helyet kapott ezen a blogon, annak az az oka, hogy mindezt nagyon kedvező áron lehet megtenni – a sztereotípiával ellentétben. Egy hajót fenntartani nagyon drága mulatság – de bérelni, na az aztán egyáltalán nem az.

Tehát, a balatonpro.hu oldalon látható módon, lehet tőlük egyszerűen vitorlást bérelni. Ez főleg azoknak szól, akik nem szeretnék akkora költségekbe vágni magukat, hogy fenntartsanak egy hajót, de nagyon szeretnek ettől még vitorlázni és hozzá tartozik a nyarukhoz, hogy pár hétvégét hajón töltsenek. Számukra ezzel egy remek alternatívát kínál a BalatonPro, mert nem elég, hogy magát a vitorlást kedvezően lehet kibérelni, de amíg BAHART (Balatoni Hajózási ZRt.) kikötőben szeretne kikötni a hajó a tó bármelyik területén, addig azt ingyen megteheti. Na de, nem csak azokra gondolnak ám, akiknek van hajós jogosítványuk és tapasztalatuk, hanem azokra is, akik semmi ilyesmivel nem rendelkeznek.

Ennek megfelelően nem csak vitorlást lehet bérelni önmagában, hanem kapitányt is adnak hozzá, hogy indokolt a dolog. És természetesen egy olyan helyzetben, ahol nincs kiképzett személyzet, ez indokolt. Ez sem vesz el semmit az élményből, hiszen a BalatonPro csapatában egytől-egyig nagyon jófej kapitányok vannak. Sőt, nem tudnék olyat mondani ebben a közegben, akivel ne lehetne egyébként is egy jót beszélgetni, miközben ebben a csodálatos közegben hajózunk. De ha esetleg valakiben itt ébredne fel a hívószó azzal kapcsolatban, hogy meg akar tanulni vitorlázni – hát semmi nem fogja visszatartani. Ugyanis ennél a cégnél arra is van mód, hogy a lelkes vállalkozók egy kezdő szintű tanfolyamon vegyenek részt. Itt aztán tényleg el lehet sajátítani az alapokat, megismerni a különböző köteleket, vitorlákat, biztonsági előírásokat és egy kicsit ráérezni a hajóra. Persze ez nagyon függ attól is, hogy milyen hajóosztályról van szó.

Itt szeretném megjegyezni azt is, hogy annak is nagyon izgalmas lehet a balatonpro.hu-ról történő bérlés, aki valóban gyakorlottabb ebben a témában, ugyanis a hajóosztályok tekintetében is igazán színes a felhozatal. Ez azért lehet érdekes, mert mindegyiknek kicsit más a geometriája, a siklása és másképp viselkedik a vizen, ezért az, hogy valaki egyfélét már megszokott, nem jelenti azt, hogy a többiféle még ne tartogathatna meglepetéseket. Az oldalon meg tudjátok nézni, hogy pontosan milyen típusú hajók vannak, de tudom, hogy például ott lesz a különböző Bavaria és Rebell is.

Akik nem csak a bérlésre, hanem komplex élményekre vágynak – bár persze egy vitorlázás is eléggé az lehet önmagában is – azoknak is bőven van mit csinálni. Csapattal mennétek? Akkor mondjuk ott van a csapatépítő tréning lehetősége. Gondoljatok csak bele, mennyire különleges élménylenne ilyen környezetben tartani egy csapatépítést?! Mennyire extra összekovácsoló erővel bírhat egy olyan szituáció, ami akár többeket is kimozdít a komfort zónájukból! Szerintem egy ilyen alkalom nagyon jótékony hatással lehet az emberek közötti együttműködésre, kommunikációra és persze bizalomra – már persze legikább akkor, ha nem lökjük be azt a kollégát a vízbe, akit nem kedvelünk. Vagy legalább kimentjük.

Egy másik igazán izgalmas dolog lehet az, ha valaki a balatonpro.hu felhozatalát választja a lánybúcsújához vagy legénybúcsújához – vagy legalábbis a barátok, hiszen ezt általában a barátok döntik el és nem maga a menyasszony vagy a vőlegény. Különböző csomagokat lehet elérni ezen a téren is és hát aki vett már részt bármilyen hasonló rendezvényen, annak azt hiszem, hogy ez egy meghökkentően olcsó opció lesz.

Az egyik csomagban az egész napnyi vitorlázást követően, ahol korlátlan az italfogyasztás lehetőség van elfogyasztani egy isteni vacsorát a kikötőben. Utána ingyen visznek be, vagy jelentős kedvezménnyel a legjobb szórakozóhelyekre és végül a hajón lehet tölteni az éjszakát, ami rendkívül békés szokott lenni a kikötőben. A másnap kipihenésére pedig ott a wellness szálloda közvetlenül a “szállás” mellett, ahová szintén a csomag részeként lehet ellátogatni. Mindezt 14 900 Ft összegtől lehet elérni – természetesen fejenként. Vannak még ennél kevesebb mindent tartalmazó lehetőségek is a talomban, de mondanom sem kell, hogy azok mind-mind csak olcsóbbak ennél. Szóval összességében azt továbbra is tartom, hogy egy ilyen, igazán extavagáns lánybúcsút vagy legénybúcsút tartani meglehetősen olcsó.

Hasonló elven lehet szülinapokat is, vagy bármilyen más jellegű magán rendezvényt, családi és baráti összejövetelt szervezni a hajón. A BalatonPro csapata mindenben partner és segítenek megszervezni a legizgalmasabb és legemlékezetesebb programokat – ha hagyjuk nekik.

Nem ritka, hogy ezeket a hajókat veszik igénybe mondjuk lánykéréshez, vagy bármi más olyan nagy volemenű bejelentéshez, amihez ilyen különleges környezet dukál. Szerintem ez igazán sokat tud emeleni egy olyan szituáción, ami egyébként is egyszeri és megismételhetetlen. Ebben a környezetben, egy balatoni panorámával meg aztán pláne.

Ráadásul nem muszáj Siófokra visszaérkezni, lehetőség van más kikötőkben is megszállni, vagy éppenséggel onnan indulni. Ez csak az előre egyeztetéstől függ, a balatonpro.hu mindenben partner lesz, amiben csak segíteni tudnak. Én speciel örülök a siófoki indulásnak, mert közel van Budapesthez, de aki esetleg más irányokból közelítene, annak még jól jöhet, hogy más opciók is vannak még.

Az egyedileg kérhető ajánlatok mellett gyakorlatilag minden szolgáltatás árral együtt található meg a balatonpro.hu weboldalán. Ez azt hiszem, hogy olyan tervezhetőséget nyújt egy ilyen különleges programnál, ami nem teljesen magától értetődő. Itt mégis megvan rá a lehetőség, tehát ugyanúgy lehet tervezni pénzügyileg egy ilyen kirándulást, mint mondjuk egy hotelben foglalt hétvége költségeit. Innentől kezdve pedig azt hiszem, hogy nem kérdés, hogy aki egy kicsit is extrább élményre vágyik, vagy a hétköznapi, átlagostól eltérőre, annak aztán nem kérdés, hogy a balatonpro.hu vitorlázós szolgáltatásai remek opciókat kínálnak. Én biztos vagyok benne, hogy a következő nyáron is meglepem a családot egy ilyen kalanddal – mert tényleg volt olyan jó, mintha a tengerpartra ruccantunk volna le, mégsem kellett annyit fizetni érte.

balatonpro.hu