Amikor a pénzügyek tényleg számítanak: megfizethető futómű szerviz

Sajnos sokan elérkeztünk arra a pontra, hogy az eddigieknél is sokkal komolyabban kell a pénzügyeinkre odafigyelni. Van olyan ismerősöm, aki már azon gondolkodik, hogy a havi egy fodrászt is lemondja és inkább otthon vágja a haját, olyannyira megemelkedtek az árak, tényleg van, ahol minden forint számít.

Sok olyan terület van, amin meg lehet fogni a pénzt, ha komolyan nekiülünk a házi költségvetésnek, akkor könnyedén kideríthető, hogy hol folyik ki a pénz a kezünk közül, ugyanis általában mindenhol kiderül az, hogy minimum néhány ezer forintot lehet spórolni azzal, hogyha a vásárlást megtervezzük, és tartjuk is magunkat a tervhez, nem dőlünk be a különböző ajánlatoknak. Aranyszabály, hogy ne menjünk éhesen vásárolni, mert olyankor az emberek hajlamosak többet költeni és olyan dolgokra is, amiket valószínűleg meg sem vásároltak volna.

Nemcsak a vásárlásnál lehet megfogni a pénzt, azoknak is spórolhatnak, akiknek autójuk van, hiszen az autó már önmagában is egy nagy költséget von maga után, több különféle havi kiadással kell számolni, és vannak egyedi esetek is, amikor nagyobb összeget kell költeni az autóra.

Ezeket a váratlan kiadásokat meg lehet előzni azzal, ha mindig rendszeresen elvisszük autószervizbe az autónkat, ahol már a probléma kezdetén a szakemberek észre fogják venni, hogyha probléma merül fel az autóval kapcsolatban.

Ilyen például a futómű beállítása is, amiről a Méta Autószerviz oldalán olvastam, hogy sokszor van maga után futómű javítást is, hiszen előfordul az, hogy az autó átvizsgálása közben kiderül, hogy bizonyos alkatrészek sajnos már nem működnek megfelelően, és ebben az esetben javításra vagy akár cserére is van szükség. Természetesen a csere a drágább megoldás, így jobban járunk, ha a probléma mielőbb fel van fedezve és javítással orvosoljuk.

Ha időben átnézetjük az autónkat a Méta Autószervizben, akkor valószínűleg egy javítással is meg fogják tudni oldani a szakemberek a felmerülő problémát, ami sokkal költséghatékonyabb megoldás, hiszen a javítás nem kerül annyiba, mint egy új alkatrész megvásárlása és cseréje.

Hogyan alakulnak a futómű javítás árak a Méta Autószerviznél?

A Méta Autószerviz weboldalán részletesen fel van tüntetve a futómű javítás ára egy táblázatban, pontosan le lehet olvasni, hogy az egyes tételek, javítások és cserék, milyen összegbe kerülnek.

A teljesség igénye nélkül elhoztam néhány információt az árazásról: a spirál rugócsere 17.900 forintba kerül a Méta Autószerviznél. A lengőkar csere óradíjban van meghatározva, melynek a díja 11.900 forint óránként. A laprugó, akár elöl, akár hátul, mindkét esetben 29.900 forinttól érhető el. A torziós rugó egy drágább kategória, itt már 47.900 forinttól kezdődik az árazás. Ennél részletesebben is megtalálhatóak az egyes tételekhez tartozó árak a weboldalukon a futómű javítás árak címsor alatt.

Nagyon jó, hogy ilyen transzparensen fel vannak tüntetve az árak, de azt gondolom, hogy otthon nem érdemes számolgatni, hiszen nem tudjuk pontosan, hogy mivel is lesz probléma, ezt egy szakember tudja pontosan meghatározni. Érdemes átnézetni az autót és árajánlatot bekérni tőlük a javítással kapcsolatban. Természetesen az is lehetséges, hogy a futómű beállítás nem von maga után javítást, de érdemes minden eshetőségre felkészülni.

Miért pont a Méta Autószervizet említettem?

A férjem a barátjával már egy ideje hozzájuk rá, mindketten pozitív véleménnyel vannak a szervizről, és mivel az autónk is mindig rendben van, jó szívvel szoktam én is ajánlani őket. Az árazásuk mindig korrekt, nincs semmi sumákolás, pontosan tudjuk, hogy mit fizetünk meg náluk, ráadásul mindig a megadott időpontban kapjuk vissza az autónkat.