A rezsi csökkentése lehet az egyik módja a családi büdzsé megkímélésnek

Aki háztartást vezet, az bizonyára ismeri a különböző takarékoskodási, spórolási trükköket, nem kell hozzá pénzügyesnek lenni. Bár én éppen a pénzügyi szférában dolgozom, szintén sokat foglalkozom a témával, de személyiségemből adódóan sem vagyok olyan típus, aki szórja a pénzt. Nagyjából azokat a módszereket alkalmazom, mind mindenki más: listával járok bevásárolni, soha nem megyek éhesen és csak az veszem meg, amire tényleg szükség van. Emellett takarékoskodunk a vízzel, az energiával is, levesszük a fűtést, ha elmegyünk otthonról és nem folyatjuk feleslegesen a vizet sem.

Ebből kifolyólag is régóta foglalkoztat már a gondolat, hogy hogyan, milyen módon szereltethető  Napelem rendszer családi házra 2021-ben. Férjemmel is sokat beszélgettünk már a témáról, ő találta meg a napelemrendszer.info weboldalt, ami már elsőre is nagyon szimpatikusnak tűnt. Ez egy szép felületű, áttekinthető honlapról van szó, ahol minden szükséges információ rendelkezésre áll, a rendszerek típusától a megtérülésen át az élettartamig.

Kiderült számunkra, hogy nincs egységes árajánlat, hiszen a felszerelendő rendszer ára mindig az ingatlan típusától, az éves áramfogyasztásról és persze az egyedi igényektől is függ.  A megtérülés kb. 8-10 évre tehető, ezért is mondjuk azt, hogy ez egy hosszútávú befektetés. A rendszer használatával tulajdonképpen megszűnik a fizetési kötelezettségünk az áramszolgáltató felé, vagy nagyon-nagyon minimálisra csökken.

Az információk átolvasása után még érdeklődőbbek lettünk a rendszer nyújtotta előnyök iránt, így ki is töltöttük a honlapon található űrlapot is. Ez csak néhány percet vett igénybe, mert csak pár adatra és az éves villamosenergia-fogyasztás megadására volt szükség. Az ott olvasottak szerint az ottani kollégák fel fogják a kapcsolatot venni velünk néhány napon belül, hogy egyeztessünk a továbbiakról. Meg kell nézni, hogy milyen az ingatlanunk adottságai és milyen elképzeléseink, illetve lehetőségeink vannak. Ezek tisztázása után történik meg majd a helyszíni felmérés, ami után elkészülhet a végleges árajánlat. Ha ezt megfelelőnek találjuk, el is kezdődhet a kivitelezés.  Egy szintén előre egyeztetett időpontban érkeznek majd a kollégák, hogy felszereljék majd a napelem rendszert a tetőnkre. 2021-ben ilyen módon kerülhet napelem rendszer egy olyan családi ház tetejére, amilyen a miénk is.

Véleményem szerint ez is egy tökéletes módja a családi költségvetés megkímélésének.